How Much Do You Know About Portable Restrooms? – Take the Quiz and Find Out

Calling all masters of trivia (or just people who want to learn more about portable restroom options), how much do you know about portable toilets? Think you’ve got what it takes to get a perfect score? Take the quiz to find out!

1. Do portable restrooms have flushing toilets?
A. What?! No, of course not!
B. Yes, some models do
C. Yes – all of them

Correct answer: B – Elite porta potties and luxury restroom trailers both have foot pedal controlled flushing toilets.

2. Which of the following amenities are available in porta potties?
A. Hand sanitizer or sinks
B. Overhead lighting
C. Changing tables
D. All the above

Correct answer: A – All portable toilet units have either hand sanitizer pumps or sinks with running water.

3. Which of the following amenities are available in restroom trailers?
A. Climate-controlled interiors
B. Wooden cabinetry
C. Spacious countertops and large mirrors
D. Flushing toilets and sinks with running water
E. All the above

Correct answer: E – Restroom trailers are the true picture of luxury, with a wide array of amenities.

4. Which sanitary measures may be included in portable restrooms?
A. Hand sanitizer pumps
B. Sinks with running hot/cold water
C. Feminine hygiene product dispensers
D. A and B only
E. A and C only

Correct answer: D – All portable toilets provide some type of sanitary solution for cleaning hands after use, but they do not offer any additional sanitary amenities like a traditional bathroom might.

5. What is the main difference between a porta potty and a luxury restroom trailer?
A. A porta potty is a standalone unit with one bathroom inside while a restroom trailer is a multi-capacity unit with separate stalls or sections to allow use by multiple people at once
B. A porta potty is a more basic no-frills unit while a restroom trailer is packed with luxury amenities
C. A porta potty only contains a toilet while a restroom trailer also has urinals and showers
D. Porta potties are always rented in pairs or groups while restroom trailers are rented solo
E. A and B only
F. A and C only
G. B and D only

Correct answer: E – Restroom trailers allow simultaneous use just like a regular men’s or women’s bathroom while also providing a full complement of amenities to delight users. Bathroom trailers may have showers, but they don’t all contain these, and they can be rented solo or alongside other rented bathroom units. Porta potties can also be rented in any increments necessary, including as just single units.

6. Bathroom trailers are typically rented for which kinds of events?
A. Weddings and black-tie events
B. Festivals and retreats
C. Corporate functions
D. Community gatherings and sporting events
E. All the above

Correct answer: Restroom trailers can be rented for just about any kind of event that you can imagine!

7. Are portable restrooms handicapped-friendly?
A. Some units are
B. No, they’re too small to fit a wheelchair inside
C. Yes, all of them are

Correct answer: A – ADA compliant options are available in both porta potty and restroom trailer categories to provide handicapped access for users.

8. When can portable bathrooms be used?
A. In the spring/summer
B. In the summer only
C. Year-round if you’re brave enough to use them (or wearing long underwear)
D. Any time of the year because some units can be climate-controlled

Correct answer: D – Restroom trailers are climate-controlled with A/C and heat capability, allowing for cool insides in hot months and warm insides in cold months to keep users comfortable.

So, how did you do? Total up your correct answers and let us know in the comments if you got a perfect score!

Kerkstra Luxury Portable Restroom Service Inc. provides portable restroom service across Michigan and luxury restroom trailers for all of the states surrounding the Great Lakes. Take a look at our mobile restroom trailers and request a quote today!

Wedding Bathroom Rentals – Find the Right Units for Your Event

Finding portable restrooms for a wedding is a task that no bride or groom-to-be enjoys undertaking. However, if you’re planning an outdoor wedding, it’s one of the most important details you can finalize! Securing enough units from the right vendor may take some planning and research, but it doesn’t have to be painful. Here’s everything you need to know:

Luxury Restroom Trailers

Luxury portable toilet trailers are undoubtedly the best restroom solution for weddings because of their aesthetic appearance and amenities. Restroom trailers are luxurious on both the inside and outside – making them a good match for fancy affairs like weddings and black-tie events. Inside, they boast features like flushing toilets, running water, air conditioning/heat, and large mirrors that make guests comfortable. Additionally, their high-end amenities like wooden cabinetry, accent rugs, recessed lighting, hanging wall art, and faux flowers add a glamorous touch to something that would otherwise just be functional.

Restroom trailers come in a variety of sizes from 2-stall to 10-stall options to suit any size guest list. One of the most popular rentals is the Shanty 2-Stall Trailer because of its rustic chic barn interior. This look compliments a Michigan barn wedding nicely and can be used as a changing room for the wedding party in addition to a restroom option for guests.

Porta Potties

If your budget is limited, you may want to opt for porta potties instead of a restroom trailer. Basic units are the most affordable portable restroom options that you’ll find. These offer the basic toilet, urinal, and hand sanitizer pump combination and can be rented in any number combination that you need. In addition to standard portable toilet units, ”>Elite Portable Toilets are also an option. These offer some upgraded features (extra space, flushing toilet, small sink with soap and hand towels, mirror, and shelves for belongings) from your standard porta john to better accommodate wedding guests.

Top Tips

  • Be sure to reserve your rentals well in advance of your wedding date, because they get booked up during peak season.
  • Don’t be afraid to communicate your budget to your portable toilet supplier. They’ll be able to provide you with different options that suit your needs.
  • Using a local portable restroom company will help you to save money because they typically offer more competitive prices than the national companies.

Kerkstra Luxury Portable Restroom Service Inc. provides portable restroom service across Michigan and luxury restroom trailers for all of the states surrounding the Great Lakes. Take a look at our mobile restroom trailers and request a quote today!