Posts

How Much Do You Know About Portable Restrooms? – Take the Quiz and Find Out

Calling all masters of trivia (or just people who want to learn more about portable restroom options), how much do you know about portable toilets? Think you’ve got what it takes to get a perfect score? Take the quiz to find out!

1. Do portable restrooms have flushing toilets?
A. What?! No, of course not!
B. Yes, some models do
C. Yes – all of them

Correct answer: B – Elite porta potties and luxury restroom trailers both have foot pedal controlled flushing toilets.

2. Which of the following amenities are available in porta potties?
A. Hand sanitizer or sinks
B. Overhead lighting
C. Changing tables
D. All the above

Correct answer: A – All portable toilet units have either hand sanitizer pumps or sinks with running water.

3. Which of the following amenities are available in restroom trailers?
A. Climate-controlled interiors
B. Wooden cabinetry
C. Spacious countertops and large mirrors
D. Flushing toilets and sinks with running water
E. All the above

Correct answer: E – Restroom trailers are the true picture of luxury, with a wide array of amenities.

4. Which sanitary measures may be included in portable restrooms?
A. Hand sanitizer pumps
B. Sinks with running hot/cold water
C. Feminine hygiene product dispensers
D. A and B only
E. A and C only

Correct answer: D – All portable toilets provide some type of sanitary solution for cleaning hands after use, but they do not offer any additional sanitary amenities like a traditional bathroom might.

5. What is the main difference between a porta potty and a luxury restroom trailer?
A. A porta potty is a standalone unit with one bathroom inside while a restroom trailer is a multi-capacity unit with separate stalls or sections to allow use by multiple people at once
B. A porta potty is a more basic no-frills unit while a restroom trailer is packed with luxury amenities
C. A porta potty only contains a toilet while a restroom trailer also has urinals and showers
D. Porta potties are always rented in pairs or groups while restroom trailers are rented solo
E. A and B only
F. A and C only
G. B and D only

Correct answer: E – Restroom trailers allow simultaneous use just like a regular men’s or women’s bathroom while also providing a full complement of amenities to delight users. Bathroom trailers may have showers, but they don’t all contain these, and they can be rented solo or alongside other rented bathroom units. Porta potties can also be rented in any increments necessary, including as just single units.

6. Bathroom trailers are typically rented for which kinds of events?
A. Weddings and black-tie events
B. Festivals and retreats
C. Corporate functions
D. Community gatherings and sporting events
E. All the above

Correct answer: Restroom trailers can be rented for just about any kind of event that you can imagine!

7. Are portable restrooms handicapped-friendly?
A. Some units are
B. No, they’re too small to fit a wheelchair inside
C. Yes, all of them are

Correct answer: A – ADA compliant options are available in both porta potty and restroom trailer categories to provide handicapped access for users.

8. When can portable bathrooms be used?
A. In the spring/summer
B. In the summer only
C. Year-round if you’re brave enough to use them (or wearing long underwear)
D. Any time of the year because some units can be climate-controlled

Correct answer: D – Restroom trailers are climate-controlled with A/C and heat capability, allowing for cool insides in hot months and warm insides in cold months to keep users comfortable.

So, how did you do? Total up your correct answers and let us know in the comments if you got a perfect score!

Kerkstra Luxury Portable Restroom Service Inc. provides portable restroom service across Michigan and luxury restroom trailers for all of the states surrounding the Great Lakes. Take a look at our mobile restroom trailers and request a quote today!